OM eist opnieuw celstraffen tot 18 jaar voor liquidatie De Meern

Foto: Opsporing verzocht

Het Openbaar Ministerie heeft in hoger beroep opnieuw gevangenisstraffen van 18 jaar en 12 jaar geëist tegen twee mannen die verdacht worden van betrokkenheid bij de liquidatie op een carpoolplaats in De Meern. De 37-jarige Aziz Anzi werd op 19 september 2015 in zijn auto doodgeschoten op de parkeerplaats bij het AC-restaurant aan de A12.

De verdachten, twee mannen uit Amsterdam, werden door de rechtbank vrijgesproken van het medeplegen van de moord, dan wel medeplichtigheid hieraan. Het OM ging hiertegen in hoger beroep.

AC-restaurant

Op de avond van de moord reed het slachtoffer tegen tienen de parkeerplaats bij het AC-restaurant op. Een andere auto volgde en vervolgens werd het slachtoffer doodgeschoten. Onder zijn auto was eerder een tracker geplaatst, en daarop werden dna-sporen gevonden die naar de verdachten leidden. Zij hadden een afspraak met het slachtoffer gemaakt voor de avond dat hij werd vermoord en kwamen niet opdagen.

Voorbereide aanslag

De rechtbank vond dat er niet genoeg bewijs was voor een nauwe en bewuste samenwerking met het doel het slachtoffer te doden. Het OM echter vindt dat er door het plaatsen van de tracker genoeg bewijs is. Direct na de liquidatie haalden verdachten hun PGP-telefoons uit de lucht en vanaf dat moment wordt ook niet meer ingelogd op de tracker. In de visie van het OM wijst dan ook alles op een voorbereide aanslag.

Criminele milieu

Hoewel het slachtoffer zich bewoog in het criminele milieu en conflicten had, “is iemands levenswandel geen reden om lichter te denken over een levensdelict”, aldus de advocaat-generaal. “Er is een leven weggenomen, nabestaanden moeten hem missen.” Tegen de 30-jarige verdachte eiste de advocaat-generaal een gevangenisstraf van achttien jaar; tegen de 34-jarige medeverdachte twaalf jaar.
Het hof doet (naar verwachting) over twee weken uitspraak.

(bron: Blik op Nieuws)

Reacties