Waar is het druk in Utrecht? De Druktemonitor toont het

Foto: druktemonitor

Sinds deze week is de Druktemonitor Utrecht in de lucht. Op een digitale kaart kun je zien waar het in de regio druk is en waar rustig. Groen is rustig, oranje is gemiddeld en rood is druk.

Het idee achter de druktemonitor is dat je in een oogopslag kunt zien welke recreatieplekken druk zijn en welke rustig, en dat je zo gemakkelijker kunt kiezen voor een rustigere plek. Dit om de drukte te voorkomen en bezoekers kunt verspreiden. Met veel mensen die niet op vakantie gaan naar het buitenland kan dat handig zijn, denkt de provincie.

Dagrecreatie

De kaart bevat verschillende locaties waar bezoekers heen gaan voor dagrecreatie, zoals zwemlocaties, parken, wandelroutes, winkelgebieden en horeca. De actuele informatie op de kaart komt van lokale experts, zoals ondernemers in de recreatie- en horecasector, beheerders van recreatieterreinen of toezichthouders.

https://www.druktemonitorutrecht.nl/kaart/

Reacties