Topsporters maken uitstapje naar padel en tennis in Sportcentrum Oudenrijn

Foto: Paul Raats

Het was een mooie zaterdagmiddag bij Sportcentrum Oudenrijn: zeventien topsporters uit verschillende disciplines gingen met elkaar de strijd aan in een padelkooi en op de tennisbaan. Het uitstapje naar een andere tak van sport leverde vooral lachende gezichten op, al was er zeker ook enige strijd te zien.

De insteek van het samenzijn was om op ervaringen en kennis met elkaar te delen. Manager Bart van Schijndel herbergt in zijn stal van Sport Stories zo’n twintig topsporters en vond het in deze coronacrisis tijd om iedereen in een informele setting bij elkaar te brengen. Normaal gesproken een nagenoeg onmogelijke opgave, omdat iedereen is uitgewaaierd over de hele wereld. Maar door de uitbraak van Covid-19 ligt de sportwereld al zo’n vier maanden voor een groot gedeelte stil. De Nederlandse topsporters trainen hoofdzakelijk in Nederland en zijn er nauwelijks (internationale) officiële wedstrijden.

Behoorlijk niveau

Zo zagen we zaterdagavond bij Sportcentrum Oudenrijn Olympisch schaatskampioen Esmee Visser voor de verandering niet over het ijs glijden maar met een racket in haar handen. En dat ging haar best goed af. Waar tweevoudig windsurfkampioen Kiran Badloe het liefst met hoge snelheden op zijn RS:X-plank of iQFoil over het water scheert, ramde de langste van het stel dit keer in de padelkooi hard tegen een bal. Of neem Diede de Groot, zevenvoudig grandslamwinnares in het enkelspel bij het rolstoeltennis. Zij stond haar mannetje en rende met haar prothese op elke bal. Het niveau was behoorlijk, zo stelde Robin Sietsma, behorend tot de Nederlandse padeltop, als instructeur vast.

Inspireren

Elkaar inspireren, praten over ervaringen in vreemde coronatijden zonder echte topsportdoelen en sparren over (nieuwe) mogelijkheden. Tussen de partijen door was de interesse in elkaars doen en laten zicht- en hoorbaar. Zwemtopper Arno Kamminga liet de sportieve activiteiten even aan zich voorbijgaan en nam rustig plaats in de zon. Een topsporter moet immers toch doseren. Hij zwom vrijdagmiddag nog in Antwerpen, waar hij in een zogenoemde ‘Corona Race’ eindelijk weer in actie kwam op de 100 en 200 meter schoolslag. En zijn weliswaar onofficiële tijden van 58.46 (slechts 0.03 verwijderd van zijn persoonlijk record) en 2:08.02 beloven veel goeds voor de toekomst.

Geen verschil

Eigenlijk was het in Vleuten een bonte verzameling, met een windsurfer, hockeyers, een turner, schaatsers, paralympisch atleten, zeilers, een shorttracker en BMX’ers. Misschien nog wel de grootste winst die manager Van Schijndel met ‘zijn topsporters’ wist te bereiken, is dat er op en naast de sportbanen geen verschil zichtbaar was. Vol enthousiasme en met nieuwe inspiratie trokken paralympisch kampioen Jetze Plat, de fietscrossende zusjes Laura en Merel Smulders en wereldkampioenen Annette Duetz en Annemiek Bekkering het hek bij Sportcentrum Oudenrijn achter zich dicht. Op weg naar nieuwe successen op en naast de baan!

 

Reacties