Racen als een Formule 1-coureur in The Wall

Foto: F1 Racing Centre

Het allereerste Official F1 Racing Centre opent op 1 juni haar deuren in The Wall. Hier kun je straks een unieke F1-ervaring beleven!

Het Racing Centre bevat drie ‘virtuele grids’ met in totaal zestig racesimulatoren. Elke simulator heeft gloednieuwe hardware, een geavanceerd stuurwiel met force feedback én windsimulatie. Bezoekers kunnen een F1-raceweekend ervaren, inclusief training, kwalificatie en een Grand Prix. Vanaf 10 juli kan er ook virtueel geracet worden op de circuits van Zandvoort en Hanoi.

Voor iedereen

Fans kunnen hier racen tegen vrienden, familie en andere bezoekers, onder begeleiding van opgeleide ‘e-marshals’. “Gezien de nog altijd groeiende populariteit van Formule 1 in Nederland zijn we verheugd om samen met F1 in Utrecht dit eerste Racing Centre te openen”, aldus Niels Roodenburg, directeur van The Official F1 Racing Centre. “Hier zijn bezoekers van alle leeftijden en niveaus welkom om te ervaren hoe gaaf het is om in een virtuele F1-auto te rijden. F1 is hier voor iedereen!”

1 juni

Het Racing Centre is vanaf 1 juni geopend. Verder krijgt het gamecentrum in The Wall de eerste fysieke Formule 1-winkel van Nederland en komt er een restaurant. Wanneer het restaurant opengaat is nog niet duidelijk vanwege de coronamaatregelen.

Reacties