Vandaag is ook de bibliotheek weer open

Foto: J. Khalaf

Sinds maandag 11 mei zijn ook de bibliotheken van Utrecht weer open, dus ook die in Leidsche Rijn Centrum en Vleuterweide.

De heropening van de verschillende vestigingen van de Utrechtse bieb gaat wel gefaseerd. Je mag in de bibliotheken boeken en andere materialen lenen als je lid bent. En mag je alle materialen die je nog thuis hebt, inleveren. Zomaar binnenwandelen is nu even niet de bedoeling. Dit geldt voor de vestigingen in Vleuterweide en Leidsche Rijn Centrum (en die op de Neude, in Hoograven en Overvecht). Het liefst zouden de bibliotheken weer gonzen van mensen en bedrijvigheid, maar dat kan nog even niet. De vier wijkvestigingen gaan open volgens het supermarktmodel.

Aangepaste openingstijden

De openingstijden zijn aangepast. De biebs op de Neude en in Leidsche Rijn Centrum zijn open op maandag t/m zaterdag van 10.00 – 16.00 uur en op zondag van 12.00 – 17.00 uur. Die in Vleuterweide, Overvecht en Hoograven zijn maandag t/m zaterdag open van 10.00 – 16.00 uur. Stel dat je de nieuwe bibliotheek op de Neude wil zien, dan moet je een ticket reserveren. Zonder dat kom je niet binnen. Hoe je dat doet, lees je hier. Voor de andere vestigingen geldt het zogenaamde supermarktmodel: medewerkers houden nauwkeurig in de gaten dat er niet teveel mensen tegelijkertijd in de bieb zijn.

 

Cookieinstellingen