Bundelen van vrijwillige initiatieven in Utrecht rondom corona voorziet in behoefte

Foto: NIZ

De samenwerking tussen het Netwerk Informele Zorg en DOCK Utrecht om buurtinitiatieven rondom Corona te bundelen op de website www.nizu.nl/corona heeft effect. De informatie op de website voorziet in een behoefte. Inwoners die hulp nodig hebben en organisaties/bewonersinitiatieven die hulp bieden, vinden elkaar op deze manier snel. 

Ook is er op deze website een overzicht van stedelijk en landelijk initiatieven. Medewerkers van het NIZU en sociaal makelaars van DOCK Utrecht vullen deze pagina. Zij roepen inwoners van Utrecht actief op om via [email protected] nieuwe initiatieven te delen. Godelieve van Liebergen, geestelijk verzorger Zin in Utrecht: “Dat ziet er werkelijk fantastisch uit. Dit is waar we als stad, maar ook als organisatie behoefte aan hebben. Geweldig!”

Direct een oplossing

Naast het digitale platform is er ook een telefoonlijn opengesteld, zodat inwoners en professionals uit Utrecht kunnen bellen als ze ondersteuning willen bieden of niet goed weten waar ze hulp kunnen vinden. Via telefoonnummer 030 236 17 45 is het Infopunt Informele Zorg van maandag t/m vrijdag tussen 9.00 – 17.00 uur bereikbaar. Bij elke vraag zoekt het team direct een oplossing. Zo kwam er een telefoontje vanuit een complex van aanleunwoningen. Door het verhuizen van het naastgelegen verpleeghuis in combinatie met de coronamaatregelen waren er zorgen over eenzaamheid van de bewoners. Voor deze mensen heeft het team belmaatjes ingezet.

Cookieinstellingen