Die bogen? Daar komt een mooie stadstuin bovenop

Foto: MB

In Leidsche Rijn Centrum komt een stadstuin: het Plantsoen van Boedapest. Het wordt een lange stijlvolle stadstuin om doorheen te wandelen. De stadstuin is naast een park ook een overbrugging voor het hoogteverschil in Leidsche Rijn Centrum. Onder het park komen ruimtes.

Het ziet er nu nog niet uit; er staan pas een paar bogen en er is nog veel rommel rondom. Maar het wordt wel mooi daar aan de rand van Leidsche Rijn Centrum naast de busbaan. De stadstuin bestaat straks uit verschillende delen: de bovenste laag wordt een groen stadspark en onder het park komen ruimtes achter bogen, waar verschillende functies in kunnen komen. Het worden een soort werfkelders.

Het is de bedoeling dat er tuinen met veel bloemen, een pad met aan beide kanten bomen, een booggang waarover planten en bloemen slingeren en een trap die de boerderij verbindt met RAUM, dat naast het park ligt. De stadstuin moet het hoogteverschil overbruggen dat daar in Leidsche Rijn Centrum is. Het hoogteverschil tussen de boerderij en de stadstuin is ongeveer 7 meter.

Reacties