Moestuin de Haar: een moestuin in ere hersteld

Foto: Moestuin de Haar

Op de oude productiegronden van Kasteel de Haar is eind 2019 Moestuin de Haar gestart. Hiermee ging een oude wens van Natuurmonumenten, gemeente Utrecht en Kasteel de Haar in vervulling: de moestuin van Kasteel de Haar weer in ere herstellen.

Deze tuin was, hoewel de inrichting en het gebruik voortdurend veranderde, een plek waar groenten, kruiden, snijbloemen en vruchten geteeld werden en waar genoten werd van de natuur, binnen en buiten. En dat wordt het vanaf het seizoen 2020 weer! De moestuin maakt het behoud en herstel van deze bijzondere plek mogelijk.

Zelf oogsten

Moestuin de Haar is een zelfoogsttuin. Op 1,5 hectare teelt tuinder Simone Visser volgens de principes van de biologische landbouw zo’n 55 verschillende groenten, 15 soorten kruiden en klein fruit. Je kunt een oogstaandeel kopen voor €327 (inclusief 9% BTW) en dan tijdens het oogstseizoen van ongeveer 30 weken (van eind april t/m november) één keer per week komen oogsten op Moestuin de Haar. Je oogst gemiddeld vijf producten (groenten en fruit) en mag meeoogsten uit de kruidentuin. Gezinnen wordt aangeraden minimaal twee oogstaandelen te kopen.

Meer info:

Het opzetten van een nieuwe moestuin van 1,5 ha kost veel tijd en energie. Tuinder Simone kan nog versterking gebruiken in het team van vrijwilligers van Moestuin de Haar. Als vrijwilliger werk je mee aan het onderhouden en draaiende houden van deze mooie plek. Om je handen uit de mouwen steken en te helpen als vrijwilliger hoef je geen oogstaandeelhouder te zijn en andersom zijn oogstaandeelhouders ook niet verplicht mee te werken op de tuin. Meer informatie over alles rondom Moestuin de Haar vind je op www.moestuindehaar.nl.

Cookieinstellingen