Een mus of een merel? Tuinvogelcursus voor beginners bij Steede Hoge Woerd

Foto: Shattock

Eind januari is de nationale tuinvogeltelling weer: in een weekend telt iedereen die meedoet de vogels die in zijn of haar tuin zijn. Per soort en per aantal. Maar hoe dóe je dat? Een mus van een pimpelmees onderscheiden, en hoe weet je dat je die mus niet al hebt geteld?

Daarom is er bij Steede Hoge Woerd een ‘basiscursus herkenning van je tuinvogels en tuinvogeltelling’. Speciaal voor diegenen die al die vogels wel leuk vinden, maar zich vaak ook afvragen welke vogels ze nou eigenlijk zien. Na deze cursus ben je helemaal klaar voor de jaarlijkse Nationale Tuinvogeltelling op 25 en 26 januari. De Nationale Tuinvogeltelling wordt sinds 2001 georganiseerd door Vogelbescherming Nederland en Sovon Vogelonderzoek Nederland. Dankzij de Tuinvogeltelling weten we hoe vogels in de winter onze tuinen gebruiken. Met die informatie kan de Vogelbescherming vogels beter helpen en beschermen. In één avond stoomt Steede Hoge Woerd je klaar voor de Tuinvogeltelling.

Praktisch:

  • Kosten? Ja, deze activiteit kost € 5, – per persoon. Je betaalt (svp gepast) contant ter plekke.
  • Hoe inschrijven? Via dit inschrijfformulier. Je krijgt een e-mail ter bevestiging.
  • Vaste begintijd of vrije inloop? Vaste begintijd. We starten om 19.30 uur. Je bent welkom vanaf 19.15 uur.
  • Moet je van tevoren opgeven? Ja.
  • Waar moet je zijn? Deze activiteit vindt plaats in het leslokaal van Utrecht Natuurlijk: ga op het binnenterrein van het Castellum op de kruising rechtsaf, in de toren ga je linksaf, het leslokaal bevindt zich aan je linkerhand.
  • Voor wie is deze activiteit geschikt? Volwassenen.

Je leert:

  • De top-15 van meest voorkomende tuinvogels te herkennen. Met handige ezelsbruggetjes, tips & trucs.
  • De spelregels van de Nationale Tuinvogeltelling: hoe voorkom je dat je een vogel dubbel telt? Hoe lang moet je tellen? Wanneer moet je tellen? Waar moet je tellen?

 

 

 

 

Cookieinstellingen