Jazzsingel moet veiliger worden

Foto: Utrecht

De gemeente gaat de verkeersveiligheid op de Jazzsingel verbeteren; bewoners en de gemeente vinden dat de verkeerssituatie beter kan.

Auto’s rijden er vaak te hard, zo blijkt uit het verkeersonderzoek van de gemeente. Ook wordt de weg nog al eens als sluiproute gebruikt. Daarom komen er negen verkeersplateaus en een drempel tussen de Terwijdesingel en het Glenn Millerpad. Ook komen er markeringen op de weg en wordt er een busslsuis aangelegd.

Bussluis

De verkeersplateaus komen bij de Burt Bacherachstraat, Count Basiestraat, Duke Ellingtonstraat, Fletscher Hendersonstraat, John Coltranestraat, Sonny Rollinstraat, Miles Davisstraat, Errol Garnerstraat en de James Johnsonstraat. De bussluis komt bij de aansluiting van de Jazzsingel op de Terwijdesingel. Daarvoor moet het college van B en W eerst een verkeersbesluit nemen. Buurtbewoners hebben inspraak en krijgen er informatie over. De bussluis zou er begin 2017 komen, maar door de crisis liepen de bouwwerkzaamheden vertraging op.

De aannemer werkt zoveel mogelijk buiten spitstijden, zodat het verkeer er zo min mogelijk last van heeft. Begin april starten de werkzaamheden.

 

Cookieinstellingen