Omwonenden AZC-villa niet eens met doelgroep

Foto: MB

Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers is voornemens om minderjarige asielzoekers in een villa aan de Meentweg in De Meern te huisvesten. Dit voornemen leidde tot nogal wat onrust in de buurt. Op 9 januari houdt de gemeenteraad van Utrecht een informatiebijeenkomst over het collegebesluit.

Het COA heeft inmiddels een omgevingsvergunning aangevraagd om de villa te kunnen verbouwen tot ‘groepszorgwoning’. Op 7 januari neemt het college een besluit over de aanvraag voor de verbouwing en het bestemmingsplan. Intussen zijn er veertien zienswijzen ingediend. Een zienswijze is een reactie op een voorgenomen besluit en kan door iedereen worden ingediend tot het einde van een vergunningsaanvraagperiode. In dit geval tot 28 januari. Nadat het college van B&W op 28 januari 2020 een definitieve beslissing op de aanvraag heeft bekend gemaakt, start de wettelijke bezwaartermijn.

Doelgroep

Een van de zienswijzen is ingediend door omwonenden van het pand aan de Meentweg die zich hebben verenigd in een stichting. De stichting is niet per definitie tegen een azc in de wijk, maar wel tegen de doelgroep die het COA van plan is te vestigen aan de Meentweg. Dit betreft minderjarige asielzoekers die uitgeprocedeerd zijn en terug moeten omdat ze voornamelijk uit landen komen die als veilig worden beschouwd.

In januari neemt het college een besluit.

Cookieinstellingen