Leger des Heils praat met Groenwest over Huize Nijvelt in De Meern

Foto: google

Het Leger des Heils is in gesprek met woningcorporatie GroenWest over de huur van een aantal appartementen in het voormalige woonzorgcentrum Huize Nijevelt in De Meern.

Huize Nijevelt staat al jaren leeg sinds de laatste senioren – het was een woonzorgcentrum voor bejaarden – uit vertrokken. Sindsdien wordt er geregeld gespeculeerd over de toekomst van het pand, dat op een mooie rustige plek in De Meern staat, ingeklemd tussen een dierenweide en buurthuis De Roef. Het Leger des Heils is nu in gesprek met GroenWest over de huur van een aantal appartementen.

Ambulante begeleiding

“Het gaat dan om mensen die uitstromen van het Leger des Heils en klaar zijn om zelfstandig te gaan wonen onder ambulante begeleiding. Deze opzet zou dan vergelijkbaar zijn met Place2BU, elders in Leidsche Rijn. Daar wonen ook mensen die vanuit het Leger des Heils komen wonen tussen de zogenoemde ‘goede buren’.” Aan het woord is Jeltje Wiersma, woordvoerder van het Leger des Heils. Zij benadrukt dat het een heel andere woonvorm betreft dan de Leidsche Maan op de grens van Parkwijk. Dat is het hostel van het Leger des Heils waar mensen niet zelfstandig kunnen wonen.

Goede buur

“Bij Huize Nijevelt zou het gaan om mensen die eraan toe zijn om zelfstandig te wonen en dat ook kĂșnnen. Wel blijven wij dan ambulante begeleiding verzorgen. En ze wonen tussen mensen die ‘gewoon’ huren en die een oogje in het zeil houden.” Het zou gaan om 15 appartementen voor mensen van het Leger des Heils en 17 appartementen voor de gewone verhuur. Jeltje Wiersma benadrukt dat het nog niet zeker is, dat het vooralsnog alleen om gesprekken gaat. Over eventueel gevreesde overlast voor de buurt zegt zij: “Deze mensen zijn toe aan zelfstandig wonen. Daar hoort bij dat ze een goede buur kunnen zijn. Het is echt een heel andere woonvorm als de Leidsche Maan.”

Wanneer er meer duidelijkheid is, is nog niet bekend.

Cookieinstellingen