St. Antonius Ziekenhuis ‘staakt’ donderdag

Foto: Antonius Ziekenhuis

Enkele honderden medewerkers van het St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein, Leidsche Rijn en Woerden voeren volgende week actie voor een betere cao. Donderdag 17 oktober draaien ze 24 uur lang een zondagsdienst. De operatiekamers, radiologie en tientallen andere afdelingen gaan die dag alleen open voor spoedeisende zaken.

De actievoerders van het Antonius nemen het stokje over in de zogenoemde ‘ziekenhuisstakingen’ die eerder al in andere instellingen zijn gehouden. Ze willen een hoger salaris en meer toeslag voor als ze op het laatste moment worden opgeroepen. Verder willen ze goede afspraken over werktijden en pauzes.

Gevolgen voor patiënt

Deze actie zal wel gevolgen hebben voor de patiënten. Maar: alles wat spoed is gaat uiteraard door. Andere patiënten krijgen een nieuwe afspraak, en patiënten die wel in het ziekenhuis zijn donderdag krijgen een folder met achtergrondinformatie over de actie. De cao voor ziekenhuismedewerkers geldt voor 200.000 werknemers. Inmiddels hebben bij ziekenhuisacties in het hele land enkele tienduizenden medewerkers actie gevoerd. In totaal worden er zeventien georganiseerd. Bij het St. Antonius Ziekenhuis werken in totaal bijna zesduizend mensen.

Cookieinstellingen