Gemeente gebruikt tien jaar oude kaarten van Utrecht

Foto: Utrecht

De gemeente Utrecht gebruikt nog steeds oude plattegronden van Utrecht. Leidsche Rijn is er nog nauwelijks op te zien en Vleuten en De Meern zijn nog klein. Deze plattegronden duiken op op de site van de gemeente Utrecht en waren tot voor kort nog wel eens te zien in bushokjes.

Gisteravond maakte de Utrechtse VVD zich er maar eens officieel boos over. Raadslid Gertjan te Hoonte van de VVD: “Kaartmateriaal is een belangrijke onderlegger van ons ruimtelijk beleid. Ook in de communicatie naar de bewoners toe is het belangrijk dat kaartmateriaal klopt. Inwoners van Vleuten, De Meern en Leidsche Rijn vinden het ook belangrijk dat hun wijken op de kaarten staan.”

Concertzaal Rode Doos

De kaarten die de gemeente gebruikt zijn soms wel tien jaar oud. Gertjan te Hoonte vroeg, niet zonder enige ironie, of de gemeente op de hoogte was dat concertzaal De Rode Doos inmiddels gesloopt is en of de wethouder wist dat de A2-tunnel al een tijdje in gebruik is. Op de kaarten van de gemeente is dat niet het geval. Wethouder Klaas Verschuure erkende de fout van de gemeente. Maar hij zei dat bewoners doorgaans als ze doorklikken op de gemeentewebsite wel de juiste informatie krijgen. Hij heeft de leverancier er op aangesproken dat sommige kaarten verouderd zijn.

Cookieinstellingen