Een gewaarschuwd mens…. knalt tegen een lichtmast

Foto: Politie

Een 18-jarige bestuurder sloeg een waarschuwing van de politie om niet te gaan rijden in de wind… Hij wordt er nu van verdacht een aanrijding onder invloed van alcohol en drugs te hebben veroorzaakt. In de geleende auto van zijn vriend.

Omstreeks 04.00 uur controleerde de politie een auto op de Dirck Hoetweg. De bestuurder bleek te hebben gereden met een ingevorderd rijbewijs en werd aangehouden. Hij was in gezelschap van zijn vriend die – in de woorden van de politie – op dat moment ‘voortdurend aan lachgasballonnen zat te lurken’. Deze ‘vriend’ werd door de politie stevig gewaarschuwd vooral niet te gaan rijden gezien zijn lachgasgebruik.

Tegen de lichtmast

Kort nadat de politie was vertrokken om de bestuurder met het ingevorderde rijbewijs over te brengen, kwamen er meldingen bij de politie binnen dat een auto tegen een lichtmast was gereden op de rotonde van de Burgemeester Middelweerdbaan en ’t Zand. Het ging om dezelfde auto die was achtergebleven bij de bijrijder-vriend. Deze was echter in geen velden of wegen te bekennen en had kennelijk het hazenpad gekozen. De auto was zwaar beschadigd, net als de lichtmast en wat bomen.

Nader onderzoek

De vriend werd gezien de omstandigheden nu verdachte. Zijn identiteit was bekend, en hij werd na een telefoontje aangetroffen in Veldhuizen. Hij testte positief op alcohol en drugs en werd aangehouden voor het rijden onder invloed en het verlaten van de plaats van het ongeval. Zelf zegt ie ‘een gat in zijn geheugen’ te hebben. De politie doet nader onderzoek naar de toedracht. De verdachte moet de volledig in elkaar gereden auto nog wel even verklaren aan de eigenaar van de auto….

Heb je iets gezien van het ongeval of weet je meer? Bel dan de politie: 0900-8844.

Cookieinstellingen