Informatiebijeenkomst asielzoekersopvang De Meern

Foto: MB

Er zijn veel aanmeldingen binnengekomen bij de gemeente Utrecht voor de informatieavond op 22 mei over de komst van een kleinschalige woonvoorziening voor minderjarige asielzoekers in De Meern. Zoveel, dat de plaats van de bijeenkomst is gewijzigd.

Het is niet langer in De Schalm in De Meern, maar in het Vereenigingsgebouw aan de Zandweg 148 in De Meern. Ook is het geen bijeenkomst met een agenda, maar kun je binnenlopen tussen 16.00 en 21.30 uur. Hiermee voorkomt de gemeente dat alle belangstellenden er op hetzelfde moment zijn en daarmee chaotische toestanden. Overigens zijn direct omwonenden voornemens om allemaal op hetzelfde tijdstip te gaan om zo een sterkere stem richting de gemeente te kunnen laten horen. Belangstellenden moeten zich wel aanmelden via [email protected]

Overlast

Onder veel omwonenden leeft onrust. Zij vrezen overlast, vooral omdat de gekozen locatie er één is waar al overlast is van hangjongeren, drugsgebruik en dealers. De gemeente en het Centraal Orgaan Asielzoekersopvang (COA) gaan op 22 mei op zo veel mogelijk vragen in, bijvoorbeeld op wat een kleinschalige woonvoorziening nou inhoudt, op de vergunningaanvraag voor gebruik en verbouwing van het pand, op de veiligheid en het voorkomen van overlast. Ook wordt er ingegaan op ervaringen met kleinschalige woonvoorzieningen in andere steden.

Klankbordgroep

Het COA en de gemeente willen graag een klankbordgroep samenstellen die bestaat uit een aantal omwonenden. Met de klankbordgroep willen zij verder doorpraten over de invulling van de kleinschalige woonvoorziening. Wil je meepraten in deze klankbordgroep? Op de informatieavond ligt een intekenlijst waar je je kunt opgeven. Je kunt je ook aanmelden via [email protected].

Op de website van de gemeente staan een aantal veelgestelde vragen over de komst van de kleinschalige woonvoorziening. Deze zijn hier te vinden.

Cookieinstellingen