Lammetjes van Schaapskooi Groot-Zandveld voor het eerst buiten

Foto: MB

Vrijdagochtend mochten de lammetjes van Schaapskooi Groot-Zandveld voor het eerst naar buiten. Ze zijn circa 10 dagen oud.

De lammetjes, 18 stuks, zijn geboren in de stal bij boerderij Rood Noot; de schaapskooi zelf is geen kraamstal. Een aantal lammetjes is overgebracht van Rood Noot naar de Schaapskooi naast Brede School Het Zand, en daar mochten ze vandaag voor het eerst naar buiten. Op het terrein daar wordt nog hard gewerkt. Alexandra van der Vis-Kruijswijk van de schaapskooi wijst: “Kijk, daar staan nieuwe bomen. Die moeten nog wat groeien, maar straks geven ze meer schaduw en dat is voor de schapen erg fijn. Anders moeten ze altijd hier onder het afdak.” Naast bomen komen er ook heggetjes en struiken;  het terrein wordt wat meer begroeid.

Lammetjesdag

Normaal is het terrein vrij toegankelijk, maar omdat er nu nog gewerkt wordt op het terrein kun je er nu niet zomaar op. Alexandra verwacht dat dat vanaf half mei weer kan. “Dan zouden ze klaar kunnen zijn met de werkzaamheden. Op 22 mei is er in elk geval lammetjesdag hier, dan is iedereen welkom en organiseren we leuke activiteiten.” Die kleine spring-in-het-velds zijn dan al wat hoger gegroeid dan die halve meter die ze nu nog meten.

Intussen probeert Alexandra een lammetje te vangen voor de foto, maar daar zijn de beesten nog niet aangewend. Blatend springen ze weg. Het lukt haar er één op schoot te krijgen, en prompt komt moederschaap even kijken. Mak als een lammetje zijn ze nog niet…

Cookieinstellingen