Er komen weer wat huurwoningen in het middensegment bij in Hoge Weide

Foto: AM

Een ‘gezond circulair stadsblok’, zo noemt vastgoedontwikkelaar het nieuwe woonblok dat onder de naam Laurierkwartier in de wijk Hoge Weide gebouwd gaat worden.

Met in totaal 97 huurwoningen voornamelijk in het middensegment wordt het aantal huurwoningen in Utrecht weer iets groter. Wel duurt het nog even: de bouw start naar verwachting in 2020. Het gaat om 47 ‘grondgebonden’ woningen en 50 appartementen. Ilse Hartman, projectmanager van de gemeente Utrecht: “In het Laurierkwartier komen middeldure huurwoningen, daar is behoefte aan in Utrecht. De opvallende ronde hoek geeft het Laurierkwartier echt een eigen karakter, maar sluit ook aan bij de buurt. Dit wordt een mooie afronding voor Hoge Weide.”

Laurierweg – Rijnkennemerlaan

Projectontwikkelaar AM zegt de ambitie te hebben een duurzame en aangename leefomgeving te ontwikkelen, die circulair wordt gerealiseerd. Het woonblok krijgt een groene binnentuin, “die volop ruimte geeft aan ontmoeten, spelen en ontspannen en bovendien de biodiversiteit in de stad bevordert.”  Kenmerken voor het Laurierkwartier is een stedelijk, gesloten bouwblok, bestaande uit verschillende panden met een nadrukkelijke verticale geleding in de gevels. Het hoekpand, gelegen op de kruising tussen de Laurierweg en de Rijnkennemerlaan, heeft een markante uitstraling door de architectuur en door de functie van hoofdentree met een prominente trap richting de binnentuin.

Cookieinstellingen