Meerdere berovingen van scholieren in Leidsche Rijn

Foto: politie

In de afgelopen week zijn meerdere scholieren in Vleuterweide en Leidsche Rijn slachtoffer geworden van berovingen. Jonge slachtoffers werden na schooltijd tot stoppen gedwongen en moesten spullen aan de daders afstaan.

Op donderdag 17 januari fietsten twee scholieren rond 16.15 uur over het fietspad tussen het winkelcentrum Vleuterweide en de Europaweg naar huis. Net voor de Europaweg werden zij tot stoppen gedwongen door twee jongens op fietsen.

Europaweg

De scholieren werden met een smoes aangesproken en bedreigd. Eén van de scholieren kreeg een paar tikken en werd gedwongen zijn portemonnee af te geven. Deze werd door één van de verdachten doorzocht en daar werd een geldbedrag uit weggenomen. De andere scholier werd beroofd van wat kledingstukken. Toen de daders nog ter plaatse waren kregen de scholieren hulp van een tot nu toe onbekende man in een Opel. Nadat deze de jongens te hulp was geschoten kozen de daders het hazenpad en vluchtten zij via de Ruiterberg de wijk in.

Huis te Vleutenbaan

Op vrijdag 18 januari fietste een 11-jarige jongen omstreeks 12.30 uur vanaf zijn school over het fietspad langs de Huis te Vleutenbaan. Ter hoogte van het gebouw van de scouting aan de Rhenovalaan werd de jongen klemgereden door, opnieuw, twee daders. Deze rukten na wat bedreigingen de koptelefoon van zijn hoofd en gingen er snel vandoor.

Belcampostraat

Op maandag 21 januari fietste een scholier na de gymles om 15.15 uur over het fietspad gelegen langs de Vleutensebaan. Ter hoogte van het gebouw van de brandweer bij de Belcampostraat werd de jongen ingesloten door maar liefst vier jongens. Hij kreeg rake klappen en de jongens probeerden zijn fiets te stelen. Dat is uiteindelijk niet gelukt.

Signalement

Het lijkt er op dat slachtoffers vanuit de schoolomgeving werden ‘geselecteerd’ en achtervolgd waarna de daders op een rustige plek toesloegen, zo schrijft de politie. De signalementen van de betrokken daders van de berovingen lopen uiteen maar het gaat om getinte jongens tussen de 14 en 16 jaar. Zij spraken met een Marokkaans straataccent en droegen donkere kleding. De daders maakten onder meer gebruik van donkere oma-fietsen.

Wie weet meer?

Een beroving heeft grote impact op de slachtoffers. De politie doet haar uiterste best om de daders van deze berovingen op te sporen en aan te houden. Heb je informatie over deze berovingen of is jouw kind mogelijk ook slachtoffer geweest van soortgelijke incidenten en heb je dat nog niet gemeld? Neem dan contact op met de recherche van het politiebureau De Meern via 0900-8844. Verder is de politie op zoek naar de bestuurder van de Opel die de twee scholieren bij de Europaweg te hulp is geschoten.

 

'

Reacties

article
18458
Meerdere berovingen van scholieren in Leidsche Rijn
In de afgelopen week zijn meerdere scholieren in Vleuterweide en Leidsche Rijn slachtoffer geworden van
https://leidsche-rijn.nieuws.nl/2019/01/22/meerdere-berovingen-van-scholieren-in-leidsche-rijn/
2019-01-22T21:20:28+01:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/417/2019/01/22211832/plek-beroving.jpg
berovingen Leidsche Rijn
Algemeen, Geen categorie