Inbraakgevoelige periode is aangebroken

Foto: flickr

De ‘inbraakgevoelige periode’ is weer aangebroken, om in de woorden van de wijkagent te spreken. De afgelopen week is er een aantal inbraken en pogingen daartoe geweest.

Met name in De Meern en Vleuten was het een paar keer raak: 1 december in de Hemelvuur in de wijk het Weer, 30 november in de Marelaan in De Meern en in de Paddenstoellaan in Vleuten, 29 november in de Zonstraat in De Meern en op 28 november in de Utenhamstraat in Vleuten. Eerde, op 24 november was er ook een woninginbraak in de Vleutense Broederschapslaan.

Forse daling

De politie over deze reeks van inbraken: “Een inbraakgolf zou ik het niet willen noemen. We zien al jaren een forse daling van het aantal woninginbraken. Het aantal inbraken van de afgelopen weken is daarom opvallend en reden om alert te zijn. Deze periode is ‘traditioneel’ gezien inbraakgevoelig.”
Dus sluit je deuren en ramen goed af en let op of je wat verdachts ziet!

 

Reacties