Studenten helpen jongeren in Leidsche Rijn met opzetten activiteiten

Foto: flickr

Studenten van Hogeschool Utrecht gaan in Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern jongeren helpen zelf vrijetijdsactiviteiten op te zetten. Dit project DURF is een samenwerking tussen de gemeente Utrecht en Hogeschool Utrecht.

Onderzoek wijst uit dat jongeren in Vleuten-De Meern en Leidsche Rijn behoorlijk tevreden zijn met hun leven. Wel vinden zij dat er meer activiteiten op het gebied van vrijetijdsbesteding voor hen zou moeten zijn. Op dit moment wonen in ons deel van Utrecht  zo’n 12.250 jongeren. In 2030 zullen dat er ruim 18.000 zijn.

Studenten helpen

Het is lastig om de jongeren zelf een meer actieve rol te laten spelen bij het ontwikkelen van activiteiten. Daar ligt een uitdaging. Hoe kunnen we de wensen van jongeren naar boven halen en nog belangrijker: hoe kunnen we jongeren zelf (mede)initiatief laten nemen bij de realisatie van vrijetijdsactiviteiten? Studenten van de HU kunnen hier aan bijdragen door middel van onderzoek, projectmatig werken en het opzetten van activiteiten. De studenten gaan eerst met jongeren in gesprek over hun wensen en ideeën, op het gebied van festiviteiten, sport en bewegen, kunst/cultuur en gaming. Vervolgens begeleiden ze de jongeren in het opzetten van en werven voor nieuwe activiteiten.

Reacties

article
17149
Studenten helpen jongeren in Leidsche Rijn met opzetten activiteiten
Studenten van Hogeschool Utrecht gaan in Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern jongeren helpen zelf vrijetijdsactiviteiten
https://leidsche-rijn.nieuws.nl/2018/11/02/studenten-helpen-jongeren-leidsche-rijn-opzetten-activiteiten/
2018-11-02T15:24:52+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/417/2017/09/15133003/jongeren.jpg
Jongeren Leidsche Rijn
Algemeen, Geen categorie