Decathlon komt naar The Wall

Foto: Decathlon

Voor opgooitentjes, goedkope sportshirtjes en allerlei andere kampeer- en sportspullen kun je binnenkort naar The Wall: Decathlon opent daar eind dit jaar.

De grootste sportretailer opent eind 2018 een groot filiaal van 4600 vierkante meter in The Wall langs de A2. Decathlon wil, ook met de organisatie van sportevenementen, de sportparticipatie verder vergroten. Niet alleen onder de inwoners van de gemeente Utrecht, maar ook onder de 200.000 automobilisten die dagelijks over de A2 rijden. Zij kunnen vanaf eind 2018 ook voor hun sportartikelen terecht in het langgerekte rode winkelcentrum bij Leidsche Rijn.

Samenwerken met sportverenigingen

Nick van de Sanden van Decathlon is verheugd over de samenwerking: “Onze missie is sport toegankelijk maken voor zo veel mogelijk mensen. De uitstekende bereikbaarheid en ruime parkeergelegenheid waren voor ons redenen om ons in The Wall te vestigen.” Naast een laagdrempelig en breed assortiment sportartikelen, zal de sportretailer samenwerkingsverbanden aangaan met lokale sportverenigingen en onderwijsinstellingen en zullen diverse (sport)evenementen worden georganiseerd.

The Wall Moves

Ook Barbara Ploeger van Propertize, eigenaar van The Wall, is blij met de komst van Decathlon. “Deze wereldwijd bekende sportretailer zet zich al decennia lang in om sport toegankelijk te maken en focust zich daarmee op actief zijn en bewegen. Die missie sluit geweldig aan bij het concept The Wall Moves.” Onder die noemer biedt The Wall ruimte aan nieuwe, toekomstgerichte en zintuigprikkelende concepten. Daarbij staat onder andere beweging centraal.

65 sporten

De missie van Decathlon is sport toegankelijk te maken voor zo veel mogelijk mensen, van startende sporters tot geoefende multi-sporter. Het bedrijf biedt spullen voor 65 sporten. Het van oorsprong Franse familiebedrijf werd opgericht in 1976 en is inmiddels uitgegroeid tot de grootste sportretailer van de wereld. Decathlon is actief in 43 landen met meer dan 1400 winkels en 80.000 medewerkers. De vestiging in The Wall is de 15e vestiging in Nederland.

Reacties