Roze lintje voor St. Antonius Ziekenhuis voor borstkankerzorg

Foto: BVN

De borstkankerzorg in het St. Antonius Ziekenhuis is beloond met het roze lintje. Deze onderscheiding wordt ieder jaar door Borstkankervereniging Nederland (BVN) uitgereikt aan ziekenhuizen die patiëntgerichte borstkankerzorg hoog in het vaandel hebben staan.

Borstkankervereniging Nederland kent het roze lintje elk jaar toe aan ziekenhuizen die voldoen aan criteria die BVN aan borstkankerzorg stelt. Deze normen zijn vastgesteld op basis van wat patiënten zien als optimale zorg. Jaarlijks worden deze criteria aangescherpt om zo te kunnen inspelen op nieuwe ontwikkelingen en om ziekenhuizen nog meer te stimuleren patiëntgerichte zorg te leveren.

Borstkankerzorg

Het St. Antonius Ziekenhuis ontvangt elk jaar bijna 4.000 vrouwen met een verdenking van borstkanker en verricht gemiddeld 400 operaties per jaar. De in borstkanker gespecialiseerde behandelteams in het St. Antonius lopen voorop met de nieuwste behandeltechnieken en apparatuur. In het St. Antonius Ziekenhuis is één team gezamenlijk verantwoordelijk voor de kwaliteit van borstkankerzorg.

Cookieinstellingen