Bootcampen met Ricky

Foto: MB

Ik zag er stevig tegenop, beginnen met bootcampen. ‘We’ zijn geen 18 meer en dan zwaarbezweet door het Máximapark rennen en huppelen terwijl heel Leidsche Rijn langsfietst, mwah. Maar het was nog leuk ook.

En dat komt vooral omdat instructeur Ricky (in het oranje shirt op de foto) ‘ons’ (die in het blauw) met een grote glimlach allerlei oefeningen liet doen waarvan ik in elk geval van te voren dacht, pffffff…. Ricky werkt voor O2 Sports dat zich richt op buitensport. O2, zuurstof, weet u wel. Nu met deze zomeravonden heerlijk, en hoe dat in de winter is zien we dan wel.

Gezelligheid

Het voordeel van O2 Sports is dat het óók om de gezelligheid draait. Basis is Sportcentrum Oudenrijn, daar verzamelen de deelnemers aan de lessen en drinken we na afloop koffie met z’n allen. Dat schept een band en is gewoon ook leuk. En je ontmoet nog eens andere Leidsche Rijners.

Drie niveaus

Maar goed, terug naar dat bootcampen. Ricky geeft bootcamp op drie niveaus, maar ik kan natuurlijk alleen meepraten over niveau 1, voor de beginneling. Voor mij goed genoeg. We rennen wat, planken, doen push-ups (die mogen gelukkig ook vanuit de knie), squatten, ‘dippen’ en doen nog meer oefeningen waarvan ik de naam ben vergeten, en uiteindelijk keer je lekker moe en voldaan terug. En Vleutense Ricky doet het op een relaxte manier zonder je over een grens te pushen.

Yoga en wandelen

O2 Sports geeft trouwens niet alleen bootcamp, maar je kunt ook met een groepje wandelen. Lekker laagdrempelig. Of buiten yoga doen, hoe lekker is dat? Dat gaan we ook nog eens proberen, maar dat is niet met Ricky…

www.o2sports.nl

Reacties