Bloem 2.0 aan het Castellumplein: een aanwinst

Foto: Clarita Rijnsent

Sinds eind april zit Bloem 2.0 aan het Castellumplein in De Meern. Een winkel die past bij het vernieuwde plein. We stapten binnen om te vragen hoe het gaat én om te vragen hoe dat nou moet: bloemen en planten met dit warme weer.

“Niet te veel water geven!” Het antwoord van eigenaar Louis is duidelijk. “Dat geldt dan voor planten in een pot hè. Veel mensen denken dat je ze extra water moet geven bij warm weer, maar dat hoeft niet. Het is beter om vaker kleine scheutjes bij te gieten.”

In voor een praatje

Samen met zijn vrouw Anette bestiert hij Bloem 2.0. Ze hebben het erg naar hun zin in De Meern. “Hiervoor hadden we een bloemenzaak in Bilthoven, maar hier is het veel leuker. Of mag ik dat niet zeggen? De mensen hier zijn gezellig en altijd in voor een praatje. En dat vinden wij een belangrijk onderdeel van ons werk.” Anette beaamt dat, terwijl ze een boeket maakt. “Het omgaan met klanten is net zo belangrijk. Daarom staan wij graag zelf in onze eigen winkel.”

Fontein en Zomers

De Meern – en eigenlijk ook een groot deel van Leidsche Rijn – heeft Bloem 2.0 inmiddels ontdekt. De ligging is natuurlijk ook perfect: iedereen komt er langs op de fiets of met de auto. Louis: “We krijgen ook veel mannen binnen, veel meer dan in Bilthoven. Blijkbaar werkt deze plek goed: ze stappen snel even van hun fiets af.” (hint, mannen!) En op warme dagen als ijssalon Zomers druk wordt bezocht, ziet iedereen ook Bloem 2.0. “En wat dacht je van die fontein hier tegenover? Vroeger ging men op warme dagen naar het zwembad, nu komen hier moeders om hun kinderen in de fontein te laten spelen. En ze kijken recht op onze winkel. Mooi toch?”

Ook accessoires

De winkel is ingericht door Louis en Anette zelf. Ze hebben het interieur met veel ruw hout, een industrieel plafond en her en der een wand met plantprintbehang zelf bedacht. “Die creativiteit hoort een beetje bij ons werk”, vindt Louis. En hij heeft er oog voor want het resultaat mag er zijn.
Het assortiment bevat overigens veel meer dan alleen bloemen en planten, ook accessoires voor in huis en leuke dingen die je graag wil maar niet nodig hebt. Wij zagen in elk geval genoeg van dat soort dingen, en struinden er graag even rond…

Reacties

Cookieinstellingen