Sluiswachtershuis aan het kanaal wacht op horecaplan

Foto: Utrecht

Het Sluiswachtershuis aan het Amsterdam-Rijnkanaal is een cultuurhistorisch gebouw in Leidsche Rijn. Nu mag er horeca in. Horeca-ondernemers kunnen een voorstel indienen bij de gemeente.

En het is echt een mooie plek voor horeca, daar aan het water. De woning mag ontwikkeld worden tot een restaurant of café of iets dergelijks. Op de kavel is ruimte voor uitbreiding van het gebouw.

1937

Het Sluiswachtershuis ligt op een bijzondere plek aan het Amsterdam-Rijnkanaal in Leidsche Rijn. Tijdens de bouw in 1937 was dit nog aan de rand van de stad, maar door de komst van Leidsche Rijn ligt het huis nu zo’n beetje centraal in Utrecht. Vanaf het huis is er vrij zicht op het punt waar het Amsterdam-Rijnkanaal samenkomt met het Merwedekanaal. De plek van het Sluiswachtershuis is intiem door de beschutting van de bomen en de dijk waaraan het ligt. Maar ook dynamisch door de voorbijkomende schepen en het Leidsche Rijn Centrum om de hoek. Horeca-ondernemers kunnen tot 12 september 2018 een plan indienen bij de gemeente. Wij zijn benieuwd wat het gaat worden!

Cookieinstellingen