Even voorstellen: één van de lokale ondernemers van Leidsche Rijn Centrum

Foto: MB

Bas van Heezik is één van de lokale ondernemers die volgende week een zaak opent in Leidsche Rijn Centrum. Er moet nog véél gebeuren aan zijn Alan & Pim’s, maar Bas oogt vooralsnog relaxed…

Alan & Pim’s is een kiprestaurant. In Rotterdam is al een vestiging, en Bas opent als franchisenemer een tweede vestiging in Leidsche Rijn Centrum. Ontspannen staat hij in de zon voor zijn toekomstige zaak. Deze oogt nog erg leeg, als je bedenkt dat hij volgende week open wil. “Het valt toch tegen wat je allemaal moet doen”, lacht Bas. “De vloer bijvoorbeeld – die moesten alle ondernemers hier een stuk ophogen – moest drogen en dat kost tijd. En een casco oplevering is wel heel erg casco.”

Warmteterugwininstallatie

Achterin zijn zaak wordt de keuken momenteel aangelegd, maar alle apparatuur moet er nog in. Ook moet er nog getegeld worden. “Die vloer viel dus een beetje tegen, en ook de aanleg van een warmteterugwininstallatie, die alle ondernemers hier moeten hebben. Die kost al gauw 25.000 euro. Dus misschien dat we de 16e mei niet exact halen, maar dan wordt het één of twee dagen later.”

Topkip

Bas woont in Vleuterweide en heeft als ‘local’ Leidsche Rijn zien groeien. “Van weilanden en tuinderijen tot wat het nu is. Hoe mooi is het dan dat je als ondernemer daar leuke, laagdrempelige horeca kan beginnen?” Hij vertelt dat zijn Alan & Pim’s een restaurant wordt met gerechten van biologische kip van Tante Door. Geen plofkip maar topkip, aldus Bas. De gerechten variëren van kipburgers, halve kip, kippeling en noem maar op. “Zo’n beetje dat wat iedereen lekker vindt.” En het goede nieuws: we kunnen er ook ’s avonds terecht voor een borrel: er komt een gezellige bar in. Wij zijn benieuwd!

 

 

 

Cookieinstellingen