American Football Club Utrecht Dominators organiseert proeftrainingen

Foto: Utrecht Dominators

Altijd al eens van American Football willen proeven? Je kunt nu een keer meetrainen om te kijken of je het wat vindt.

Oké, het is weliswaar niet in Leidsche Rijn, maar wij kregen de vraag of we toch aandacht aan deze sport in Utrecht wilden besteden. Want in Leidsche Rijn is geen American Football-vereniging, maar er zijn ongetwijfeld wel mensen in geïnteresseerd. Voor iedereen die kennis wil maken met American Football organiseert Utrecht Dominators series met proeftrainingen. Je kunt kiezen voor de non-contact variant, flag football (12 jaar en ouder) en tackle football (vanaf 16 jaar).

Teamgeest

American Football is een opkomende sport in Nederland, maar heeft bij veel mensen een nogal ruig imago. Hoewel het zeker een fysieke sport is, staat juist veiligheid hoog in het vaandel. Beschermende kleding en duidelijke spelregels zorgen hier voor. De sport kenmerkt zich door snelheid, kracht, inzicht, behendigheid en bovenal teamgeest. Samenwerken is essentieel.

Drie trainingen meedoen

De series die georganiseerd worden bestaan uit drie opeenvolgende trainingen op dinsdag- of donderdagavonden (19.00 uur aanwezig, 19:30 uur start). Tijdens deze lessen komen alle basistechnieken aan bod. Deelname aan de trainingen is gratis en voor bruikleenmateriaal wordt gezorgd. Schoenen met noppen worden aangeraden, een gebitsbeschermer is verplicht. Indien je er geen hebt dan kun je er voorafgaand aan de training voor 3,50 een kopen in de kantine van de Dominators.

Je kunt je aanmelden voor deelname via de website, waar alle startdata staan. Kijk op www.utrecht-dominators.nl/tryouts voor meer informatie.

Cookieinstellingen