Leuke nieuwe winkel aan Castellumplein De Meern

Foto: MB

Vandaag openden de deuren van Bloem 2.0 aan het Castellumplein in De Meern, de nieuwe winkel van trotse eigenaars Louis en Anette.

Een mooie dag om open te gaan, want het was een drukte van belang schuin tegenover de nieuwe bloemenwinkel: op het parkeerterrein achter ijssalon Zomers en cafĂ© De Don was immers de koningsdagmarkt. We spreken Louis en Anette tegen sluitingstijd, als ze net hun spullen binnenzetten. “We waren verliefd geworden op deze plek”, vertelt Louis. “We wonen zelf in Vleuten en hebben al een bloemenzaak in De Bilt. We wilden iets dichter bij huis en toen dit vrij kwam, dachten we direct: ja!” Voorheen huisde fietsenzaak Leewis in het pand, dat de ruimte onlangs heeft gehalveerd.

Appartementen

De winkel in De Bilt gaat op termijn sluiten, zodat Louis en Anette zich volledig kunnen focussen op Bloem 2.0 in De Meern. Dat 2.0 is trouwens een geintje, omdat het hun tweede zaak is. “Wij hebben vertrouwen in deze plek”, vertelt Anette. “Er verandert hier zo veel: de appartementen aan de overkant worden per 1 mei opgeleverd en ook hiernaast zijn plannen voor nieuwbouw. Al die mensen willen leuke bloemen op hun balkon en in huis.”

Conceptstore

Bloem 2.0 is overigens meer dan een bloemenzaak, er zijn ook accessoires voor in huis – denk aan vazen en kandelaars – en accessoires om te dragen te koop (kettingen en armbandjes). “Een conceptstore dus”, aldus Louis. “Maar we doen ook bruidsboeketten en rouwwerk, zeg maar het traditionele bloemenvak.”

Fijne nieuwe aanwinst voor De Meern!

Cookieinstellingen