Sportvereniging DESTO is vanaf morgen rookvrij

Foto: Desto

Vanaf zaterdag 7 april is sportvereniging DESTO een rookvrij sportterrein. Roken en sport passen niet bij elkaar.

Veel kinderen brengen een groot deel van hun vrije tijd door op de sportvereniging. Daarom vraagt DESTO aan iedereen die op het sportterrein komt voortaan het terrein rookvrij te houden om kinderen het goede voorbeeld te geven. Hiermee wil DESTO kinderen beschermen tegen de verleiding van roken en het schadelijke meeroken.

Aftrap

Op zaterdag 7 april is de aftrap. Clubmascotte Desty deelt flyers uit van de Hartstichting om ouders, sporters en bezoekers op de hoogte te brengen dat DESTO een rookvrij sportterrein is. Bij de ingang van het sportpark en bij de sportvelden hangen borden om iedereen hierop te wijzen. Voorafgaand aan de wedstrijd van DESTO 1 zal een jeugdteam aandacht vragen voor een rookvrij DESTO. Na afloop van de wedstrijd wordt de winnaar bekend gemaakt van de prijsvraag. Diegene die het juiste aantal borden ‘rookvrij’ raadt die in het sportpark hangen wint een maand gratis sporten bij Fitland.

Rookvrije generatie

Het initiatief van DESTO sluit aan bij de beweging ‘op weg naar een Rookvrije Generatie’. Initiatiefnemers van deze beweging zijn de Hartstichting, KWF Kankerbestrijding en het Longfonds en inmiddels hebben vele partners zich aangesloten. Deze  beweging werkt toe naar een samenleving waarin opgroeiende kinderen worden beschermd tegen tabaksrook en de verleiding om te gaan roken.

Cookieinstellingen