‘Slim wonen’ in Vleuten en De Meern zonder aardgas

Foto: atco

Je hebt het vast al gehoord: op termijn moeten we zonder aardgas gaan wonen. Maar hoe doen we dat? De gemeente organiseert een bijeenkomst voor belangstellenden.

Vooral in Vleuten en De Meern zijn veel wijken nog aangesloten op aardgas. We koken erop en verwarmen ons huis ermee. Maar hoe lang nog? De gemeente Utrecht wil in 2030 klimaatneutraal zijn, en de eerste stappen moeten worden gezet. Nieuwe huizen worden al aardgasvrij gebouwd.

De bijeenkomst die de gemeente organiseert heet ‘Slim wonen Vleuten-De Meern’. De gemeente schrijft in de aankondiging dat bewoners, organisaties en ondernemers samen met de gemeente versneld op weg gaan naar energiepositief wonen en werken in Vleuten-De Meern.
Maar als je nou net een nieuwe verwarmingsketel hebt? Dat soort vragen komt aan bod dus, net als de bouwhistorie van de wijken, de huidige stand van zaken en de toekomst. Ook vertellen bewoners die de omslag al hebben gemaakt hoe ze dat hebben gedaan, en kom je meer te weten over duurzame energie opwekken.

Belangstelling?
Wanneer: dinsdag 17 april 2018
Waar: Vereenigingsgebouw, Zandweg 148, De Meern
Tijd: 17.00 – 21.00 uur. Voor bezoekers is er tot 19.00 uur soep en een broodje. Op=op.

Aanmelden

Je kunt zich aanmelden tot 17 april. Meld u aan voor de inloopbijeenkomst

Meer informatie?

Wil je meer weten over energiebesparing of weten hoe je zelf thuis aan de slag kunt gaan? Kijk dan eens op:

Cookieinstellingen