Kleding- en voedselhulp De Meern start petitie om te mogen blijven

Foto: Bertina Cirkel

Voedsel- en kledinghulp De Meern is een handtekeningenactie gestart: de winkel aan de Meerndijk moet eind dit jaar weg zijn maar de oprichters willen blijven.

Bertina Cirkel is de liefdadigheidsorganistatie Kleding- en voedselhulp De Meern begin 2017 begonnen. Ze verkoopt tweedehandskleding voor een klein prijsje voornamelijk aan mensen die het niet breed hebben – overigens mag je ook gewoon spullen bij haar kopen als je het wel breed hebt. Van de opbrengst worden voedselpakketten samengesteld voor mensen die moeite hebben hun boodschappen te betalen. 27 gezinnen krijgen wekelijks een pakket van Bertina.

Vergunning

Ze begon de winkel naast haar huis, waar haar man eerst zijn bedrijf had, een winkel voor licht en geluid. Er zat een detailhandelvergunning op het huis, maar “blijkbaar is die nu ingetrokken”, aldus Bertina tegen de Telegraaf. Volgens de gemeente is er vorig jaar oktober een vergunning aangevraagd voor een winkel, maar op die plek is detailhandel als hoofdactiviteit echter niet toegestaan. Bovendien waren er klachten van meerdere omwonenden omdat de winkel verkeer aantrekt, vertelt een woordvoerder van de gemeente. Omdat het een mooi maatschappelijk initiatief is, besloot het college de vergunning wel voor één jaar te verlenen.

Petitie

Intussen is er een handtekeningenactie gestart om de winkel aan de Meerndijk te behouden. Als je Bertina steunt, kun je via deze link je handtekening zetten: https://petities.nl/petitions/voortbestaan-van-kleding-en-voedselhulp-de-meern?locale=nl Ruim 500 mensen gingen je al voor. Bertina gaat nu proberen om minder uren open te zijn, in de hoop dat dat wel mag. Inmiddels heeft al een makelaar aangeboden te helpen met een andere ruimte voor haar winkel.

(Bron: Telegraaf)

 

 

Cookieinstellingen