Wat wil de PVV voor Leidsche Rijn?

Foto: PVV

In de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart laten we de politieke partijen aan het woord. We vragen iedereen hetzelfde: wat wil jouw partij voor Leidsche Rijn? We publiceren per partij, en in de week voor de verkiezingen een compleet overzicht. Wat wil de PVV voor Leidsche Rijn?

De PVV doet voor het eerst mee met de gemeenteraadsverkiezingen in Utrecht. De slogan waarmee de partij zich presenteert is ‘Utrecht weer van ons’. De PVV wil zorgen voor een stevig nieuw geluid in de gemeenteraad.

Veilige stad

Het doel van de PVV: Utrecht en ook Leidsche Rijn moet weer een veilige stad worden. De PVV komt met nieuwe plannen voor een veilige stad, veilig wonen, veilig uitgaan, en veilig sporten. ‘Straattuig’ wordt keihard aangepakt. Meer dan 500 autobranden dat kan echt niet, vindt de PVV. Concreet wil de partij meer mobiel cameratoezicht – maar wel met aandacht voor privacy – en investeren in meer toezichthouders en BOA’s, die beter opgeleid moeten worden tot een eigen gemeentepolitie voor de stad. Onveilige verkeerssituaties in Leidsche Rijn moeten direct worden opgelost en het politiebureau Leidsche Rijn moet 24/7 open zijn.

Respect voor ouderen

De PVV heeft respect voor onze ouderen en staat voor onze ouderen, gehandicapten en de goede zorg voor hen. De partij wil een kwalitatief betere zorg voor de inwoners in Leidsche Rijn, bijvoorbeeld door meer uren zorg in de WMO, zodat de zorgverleners ook eens een kopje koffie kunnen drinken en zo ook de vinger aan de pols kunnen houden. Bij de WMO worden contracten ook Europees aanbesteed, aldus de PVV, en valt de keuze vaak op de goedkoopste. De PVV wil selecteren op kwaliteit en deskundigheid. Ook de zorg voor vergeetachtige ouderen kan beter door de wijkzorg daar meer expertise in te geven en meer dagopvang. Dit is volgens de PVV te financieren door minder culturele subsidies te verstrekken. De PVV vindt de zorg voor gehandicapten en ouderen belangrijker dan een bezoekje aan een gesubsidieerde concerten of festivals. O ja: en er moeten van de PVV meer gehandicaptenparkeerplaatsen en speciale bredere parkeerplekken komen voor ouders met kinderen en zwangere vrouwen.

Woningen

Er is een groot tekort aan betaalbare woningen in Utrecht. De PVV pleit voor voorrang bij woningtoewijzing voor geboren en getogen Utrechters en voor iedereen die hier langer dan 15 jaar woont. De PVV wil meer en vooral betaalbare woningbouw voor starters en ouderen. Dat kan allemaal niet in de stad of in Leidsche Rijn gerealiseerd worden. De stad en Leidsche Rijn moet wel zijn parken en plantsoenen houden. Daarom wil de PVV direct beginnen met de ontwikkeling van de polder Rijnenburg en Reijerscop voor woningbouw. Geen windmolens dus.

De PVV benadrukt dat de Partij voor de Vrijheid niemand uitsluit die echt mee wil doen in Utrecht.

 

 

 

Cookieinstellingen