Verliefd in de Vinex, de PvdA is benieuwd

Foto: MT

Vanmiddag staat de PvdA Utrecht met een heuse Valentijnscaravan in winkelcentrum Vleuterweide. Wat ze willen weten: waar word je verliefd in de Vinex?

Dat klinkt frivoler dan het is, blijkt uit de uitleg van Mounhim Tahtahi, nummer vijf op de kandidatenlijst van de PvdA. “In Leidsche Rijn wonen van oorsprong veel jonge gezinnen. Maar Leidsche Rijn bestaat inmiddels twintig jaar, en veel kinderen zijn de speeltuintjes allang ontgroeid. Er zijn niet veel plekken waar ze dan heen kunnen gaan. Dus vandaar het idee voor de Valentijnscaravan: waar kun je nou heen als jongere in Leidsche Rijn om elkaar te ontmoeten, om verliefd te worden?”

Weinig plekken voor jongeren

Mounhim heeft hier wel een punt, want het is vaker in de media geweest de afgelopen maanden: er zijn weinig plekken voor de jeugd in Leidsche Rijn, zeg de middelbare scholieren. De PvdA wil daar aandacht voor, maar dat niet alleen. Mounhim: “Je kunt het ook breder zien: als ik met mijn vrouw ’s avonds in de buurt ergens een biertje wil drinken, waar kunnen we dan heen? Er is een brouwerij, maar die sluit de deuren om half 11 ’s avonds. Verder is er niet zo veel te doen. Dat zou ik graag anders zien, daar wil ik aandacht voor.”

Daarom staat hij samen met Agnes Jongerius van de PvdA vanmiddag met de Valentijnscaravan in Vleuterweide. Hij hoort gráág waar je verliefd wordt, deze Valentijnsdag!

Cookieinstellingen