Bomen worden gekapt voor Leeuwesteyn

Leeuwesteyn Leidsche Rijn
Leeuwesteyn Leidsche Rijn
Foto: Utrecht

De nieuwe wijk Leeuwesteyn komt langs het Amsterdam-Rijnkanaal, ten noorden van de Dafne Schippersbrug. De eerste bomen worden nu gekapt.

De bomen moeten plaats maken voor de woningen. Een deel van de bomen langs het kanaal blijft wel staan; in overleg met de wijkraad is bekeken welke bomen blijven staan. Die bomen vormen de basis van de groenstructuur in Leeuwesteyn. Overigens schijnt er in het gebied waar Leeuwesteyn komt, nu een kolonie hazen te leven. Volgens de gemeente Utrecht leven die in het middendeel, waar niet alle bomen worden gekapt. “Tijdens de kapwerkzaamheden wordt rekening gehouden met de aanwezige dieren”, aldus de gemeente Utrecht. Een twitteraar reageerde met de opmerking hoe je dat dan doet, rekening houden met de dieren tijdens kapwerkzaamheden.

Wat gebeurt er nog meer?

Wat er de komende tijd nog meer gebeurt in Leeuwesteyn: weghalen van obstakels zoals oude lichtmasten, schuren, kabels en leidingen. De sloten worden gedempt. Ook worden naast bomen struiken weggehaald. Vervolgens wordt het middengebied van Leeuwesteyn opgehoogd, zodat het aansluit op het Willem-Alexanderpark. Dit park ligt op de A2-tunnel, 8 meter hoger dan het Amsterdam-Rijnkanaal. Daardoor zijn er hoogteverschillen in Leeuwsteyn. De bouwvelden aan het kanaal liggen op een verhoging aan het Oeverpark.

De werkzaamheden zijn begonnen. In de zomer van 2018 is het gebied klaar om bebouwd te worden.

Cookieinstellingen