Muurschilderingen van Utrechtse meesters in de stad

Foto: Centraal Museum

Er komen waarschijnlijk muurschilderingen van Utrechtse meesters door de stad. Hopelijk wordt Leidsche Rijn niet overgeslagen!

Over circa vijf weken komen het Centraal Museum en Utrecht marketing met een voorstel voor de muurschilderingen. Er zijn al voorbeelden gerealiseerd van het onder de aandacht brengen van kunst op openbare plekken: de schildering van Pyke Koch op het Asch van Wijckplein, de tijdelijke Rietveldstoelen in de stad waaronder die in het Máximapark, de diverse muurschilderingen in het kader van het Stijljaar en de diverse gedichten die in de stad te vinden zijn.

Verrassende plekken

Het Centraal Museum onderzoekt op dit moment mogelijke locaties en kunstwerken. Tegen de zomer verwacht het museum de eerste schilderingen te kunnen laten maken. Utrecht Marketing wil vooral ook aandacht besteden aan jonge Utrechtse kunstenaars en om voor verrassende plekken in de wijken te kiezen. De plannen worden door beide instellingen verder uitgewerkt; over circa vijf weken komen ze met een voorstel voor de muurschilderingen.

Cookieinstellingen