Betaald parkeren Leidsche Rijn Centrum: hot item

Foto: Utrecht

Sinds 2 oktober moet je betalen als je je auto parkeert in Leidsche Rijn Centrum – óók op het Berlijnplein bij de bioscoop! – ook al zijn de woningen en winkels nog niet opgeleverd. Daar is veel onvrede over.

Want het klinkt ook niet logisch dat je nu al moet betalen terwijl woningen en winkels nog niet af zijn. De gemeente gaf als reden dat de parkeerdruk al hoog was, en door betaald parkeren in te voeren wilde men de parkeerdruk verminderen en ‘het verblijf in de openbare ruimte prettig houden’. En dat prettige wordt wreed verstoord door parkeerbonnen die kwistig zijn uitgeschreven.

Op de afbeelding zie je het gebied waar we straks uiteindelijk moeten betalen als we parkeren. Dat is binnen de zwarte lijn. Binnen de rode lijn is ‘betaald parkeren fase 1’, dat per 2 oktober is ingevoerd.

Woensdag 13 december

Daarom nu wordt er volgende week een informatieavond georganiseerd door de gemeente over dat betaald parkeren daar. Deze avond is woensdag 13 december in het Informatiecentrum Leidsche Rijn aan de Verlengde Hogeweidebaan 1, vanaf 19.00 uur. Je kunt je aanmelden via [email protected].

Cookieinstellingen