Top 2000 in de kerk in Leidsche Rijn

Foto: top2000

Wat hebben nummers als ‘Hallelujah’ van Leonard Cohen, ‘Turn turn turn’ van de Birds of ‘Tears in heaven’ van Eric Clapton met elkaar gemeen? Ze staan allemaal elk jaar in de Top 2000, de hitlijst die we tussen kerst en nieuwjaar weer kunnen horen. Zondag is er een kerkdienst met nummers uit de Top 2000.

De Top 2000 bevat namelijk veel nummers waar je een hoop inspiratie uit kunt halen. Die inspiratie heeft jaren geleden een beweging in gang gezet om deze hits mee te nemen in een kerkdienst. In meer dan 100 kerken in Nederland wordt in deze tijd van het jaar een Top 2000 kerkdienst gehouden. Een kerkdienst waarbij nu eens niet uit het psalmboek wordt gezongen maar waar Top 2000 hits de plaats daarvan innemen.

Swingende kerkdienst

Ook in Utrecht Leidsche Rijn wordt er dit jaar – voor het eerst – zo’n speciale bijeenkomst georganiseerd.  En wel in kerkboerderij De Hoef aan de Hogeweide 6. Op 3 december om 10 uur organiseert de protestantse gemeente daar een Top 2000 kerkdienst. De muziek wordt live verzorgd door een groep enthousiaste gemeenteleden. Zoals elke kerkdienst is ook deze vrij toegankelijk. Iedereen is van harte welkom in deze swingende en inspirerende bijeenkomst.

Cookieinstellingen