Mark Dierenarts in Vleuterweide: beste praktijk van het land

Foto: Mark

Mark Dierenarts in Vleuterweide won deze week de Dutch Pet Award tijdens een groot gala. Deze is voor de beste dierenartspraktijk van Nederland.

Er kon gestemd worden, maar de praktijk werd ook bezocht door een deskundige jury. “De jury bestond uit mensen met jarenlange praktijkervaring die kritisch naar allerlei aspecten keken. Ook moest ik een lange vragenlijst invullen, die ging van bijscholing en personeelsbeleid tot het gebruik van sociale media en onze maatschappelijke betrokkenheid. Echt alles wilden ze van me weten”, aldus dierenarts Mark Huis in ’t Veld. Hij benadrukt dat hij niet de beste dierenarts is: “Dat is niet te meten. Maar hoe wij hier werken, dat is natuurlijk wel te vergelijken.”

Tijd en aandacht

Mark vertelt dat aandacht en tijd bij hem in de praktijk voorop staan. “Dan leren we dieren en hun baasjes kennen. En dat geeft rust in de wachtkamer. Daarnaast werken wij erg transparant. Als ik bijvoorbeeld een dier opereer, maak ik opnames daarvan, zodat ik kan laten zien wat ik heb gedaan. Een behandeling kost hier ook niet een vast bedrag; als ik snel klaar ben met een operatie betaal je minder. Nog een belangrijk punt: we betrekken de eigenaar bij de behandeling. Die heeft altijd de keuze.”

Trots

Deze manier van werken levert Mark dus de Dutch Pet Award op, een prijs die dit jaar voor het eerst is uitgereikt. “Maandagavond moesten we in smoking naar een speciaal daarvoor georganiseerd gala, waar veel mensen uit de branche en het bedrijfsleven waren. We hadden geduchte concurrenten, maar wonnen!”
Mark en zijn team gaan het vieren met een etentje, iedereen is volgens hem even trots. “En we hebben genoeg taart en wijn van onze klanten gekregen hoor, we kunnen voorlopig vooruit!”

Op de foto dierenarts Mark tijdens het gala. In een wat andere outfit dan de meesten hem kennen….

Cookieinstellingen