400 leerlingen op beroepenmarkt Leidsche Rijn College

Foto: Frits van der Gronde

Wat wil je later worden, weet je dat al als je puber bent en in de derde of vierde van de middelbare school zit? Vaak niet. Daarom organiseert het Leidsche Rijn College elk jaar de beroepenmarkt.

Sofie van 14 weet na de beroepenmarkt in elk geval wat ze níet wil worden: beleidsmedewerker. “Dat is echt saai man!” Gelukkig zijn er nog andere opties, zoals marinebioloog (“Moet ik daar scheikunde voor hebben?”). Tijdens de beroepenmarkt op het Leidsche Rijn College oriënteerde zij zich met zo’n negenhonderd andere leerlingen een beetje meer op de mogelijkheden voor de toekomst. De jongeren werden voor drie workshops ingedeeld; het was onmogelijk om ze alle negentig te zien. De meeste leerlingen hadden zich ingeschreven voor workshops over de beroepen advocaat, fysiotherapeut en dierenarts. Sofie werd iets wijzer: een algemene studie zoals bedrijfseconomie of sociale geografie, daar kun je veel kanten mee op.

De man met de rode schoenen op de foto had trouwens zo’n acht beroepen, waaronder illusionist. Hij veranderde vijf euro in tien euro. Als dat geen trekker is voor dat beroep….

Cookieinstellingen