Werkloosheid Utrecht daalt naar 6 procent

Foto: Wikimedia

Minder werkloosheid, meer werkgelegenheid en meer bedrijfsvestigingen: dat is het beeld dat de Arbeidsmarktmonitor 2017 van Utrecht schetst. De economische groei zet de aankomende jaren naar verwachting alleen maar door.

In 2016 daalde de werkloosheid verder van 7,3 naar 6 procent. Alle opleidingsniveaus kenden een daling, maar onder laagopgeleiden was de afname het sterkst: van 16 naar 11,4 procent. In totaal kwamen er 2400 banen bij en vestigden nog eens 1600 bedrijven zich in de stad. Al deze positieve ontwikkelingen hebben ervoor gezorgd dat de regio Utrecht is gestegen van plek 7 naar plek 4 op de ranglijst van stadgewesten met de laagste werkeloosheid.

Stijgende lijn

Utrecht heeft de stijgende lijn te pakken. De uitdaging is om deze lijn voort te zetten, zeker met het oog op het toenemende inwonersaantal en de veranderingen op de arbeidsmarkt. De gemeente gaat deze uitdaging al aan met een integrale benadering van werkgelegenheid, arbeidsmarkt en onderwijs.

Kansen en knelpunten

Dit is de derde Utrechtse Arbeidsmarktmonitor. De Arbeidsmarktmonitor toont waar de kansen en knelpunten liggen op de (regionale) arbeidsmarkt en geeft de ontwikkelingen van de Utrechtse (regionale) arbeidsmarkt weer. Dit geeft mede richting aan inspanningen op het gebied van Werken aan Werk en het streven naar de laagste werkloosheid van Nederland. De Arbeidsmarktmonitor 2017 is beschikbaar opĀ utrecht.nl/werkenaanwerk.

Cookieinstellingen