VoorleesExpress zoekt voorlezers

Foto: geronimo stilton

1 op de 5 kinderen verlaat de basisschool met een taalachterstand. De VoorleesExpress zet zich in om dat aantal terug te dringen. Hoe? Met voorlezen, ook in Leidsche Rijn!

Kinderen met een taalachterstand worden één keer per week, twintig weken lang, thuis voorgelezen door een vrijwilliger. Dit stimuleert de taalontwikkeling van jonge kinderen. Daarnaast verbindt VoorleesExpress op deze manier mensen met verschillende achtergronden met elkaar.

Een uur per week voorlezen

Daar zijn dus vrijwilligers voor nodig, óók in Leidsche Rijn. Je leest als vrijwilliger voor aan kinderen tussen 2 en 8 jaar met een taalachterstand. Dit doe je één uur per week op een vaste doordeweekse avond. Je leest interactief voor en betrekt de kinderen veel bij het voorlezen. Zo draag je bij aan hun taalontwikkeling, versterk je hun gevoel voor de Nederlandse (boeken)taal, en vergroot je hun woordenschat. Een belangrijke taak naast het voorlezen is het stimuleren van betrokkenheid van de ouders. Je spoort de ouders aan om actief mee te doen en stimuleert ze om zelf ook voor te gaan lezen.

Coördinatoren gezocht

Als voorlezer word je begeleid door een coördinator. Van je coördinator krijg je training in interactief voorlezen en ouderbetrokkenheid. VoorleesExpress zoekt ook van zulke coördinatoren. Je begeleidt dan 20 weken lang vijf gezinnen en vijf voorlezers. Je krijgt eerst een training.

Meer weten? Mail dan naar [email protected]

Cookieinstellingen