Huiskamerconcerten in de Hamtoren

Foto: Redres Sotheby's International Realty

Vorig jaar kocht de gitarist van BLØF de markante Hamtoren aan de rand van Vleuten. Een middeleeuws bouwwerk, dat binnenkort stevig gerenoveerd wordt. De nieuwe eigenaar wil een studioruimte en een podium voor huiskamerconcerten.

De Hamtoren stamt uit de vijftiende eeuw en is zichtbaar vanuit de wijde omtrek. Het middeleeuwse gebouw, voor het laatst gerestaureerd in de jaren ’70 van de vorige eeuw, is toe aan een stevige restauratie. De ambities van de nieuwe eigenaar gaan echter verder dan sober onderhoud en herstelwerkzaamheden. Hij heeft het beste voor met de Hamtoren en ziet het kasteel liefst volledig in oude glorie hersteld.

Meer dan restauratie

Tijdens de restauratiewerkzaamheden wordt daarom ook goed gekeken naar mogelijkheden om het middeleeuwse beeld en karakter van het bouwwerk te versterken, bijvoorbeeld door de oorspronkelijke trappen en privaten te reconstrueren. Daar wordt het nodige historisch onderzoek voor gedaan.

Er zit muziek in

De 35 meter hoge Hamtoren biedt met zijn zes verdiepingen natuurlijk ruimte aan meer dan alleen aan wonen. Een klein podium voor huiskamerconcerten en een studioruimte staan ook op het wensenlijstje staan van de eigenaar. Met dergelijke nieuwe functies zou de toren op gezette tijden opengesteld kunnen worden voor publiek, en keert er weer leven terug in het kasteel. Wij zijn benieuwd!

(Bron: Froscen Restauratie)

Cookieinstellingen