Hockeyclub Fletiomare werkt aan waterveld

Foto: Eline Jongerius

Eindelijk is het zover: het waterveld – een speciaal soort nat hockeyveld – bij hockeyclub Fletiomare wordt aangelegd.

Het geld daarvoor, 65.000 euro, is door de leden zelf bij elkaar verdiend met allerlei leuke en creatieve acties. Met Oud & Nieuw zijn oliebollen gebakken, je kon een eigen fietsparkeerplek op de hockeyclub kopen, er was een wijnproeverij, een pubquiz en er waren clinics. Onder andere dan, want er is veel meer georganiseerd.

Veiling: 15.000 euro

Toppertje onder de acties was de veilig onder leiding van een heuse veilingmeester. Deze veiling leverde 15.000 euro op. Nicole Vroomans van de hockeyclub: “En zo zijn er heel veel leuke acties op touw gezet door bijna alle teams. Iedereen heeft zich ingezet voor het waterveld, heel het seizoen lang. Elke euro was er één. En de Rabobank, onze hoofdsponsor, zorgde voor het laatste duwtje, waardoor we het benodigde bedrag bij elkaar kregen.”

Selectieteams

Nicole legt uit dat een waterveld eigenlijk een must is voor een club als Fletiomare. “Wij hebben ook selectieteams die op een hoog niveau spelen. Bij uitwedstrijden spelen zij vaak op een waterveld, en dat vraagt een andere techniek. Om op dat niveau mee te blijven kunnen doen, moeten ze ook kunnen trainen op een waterveld. Wat overigens niet betekent dat alleen de hogere teams erop mogen. Wij proberen straks iedereen er regelmatig op te laten spelen.”

Eind augustus is het veld klaar, dus voordat de competitie weer begint.

Cookieinstellingen