Dinsdagavond raadinformatiebijeenkomst over windmolens in Rijnenburg

Foto: Pixabay

Dinsdagavond 6 juni organiseert de gemeente Utrecht een raadinformatiebijeenkomst over de startnotitie over Rijnenburg als energielandschap.

De bijeenkomst is in het AC Meeting Center in De Meern, vlakbij Rijnenburg dus: dat gebied ligt aan de andere kant van de A12 ter hoogte van De Meern.

Tegenstanders

Rijne Energie – bestaande uit de initiatiefnemers – en Eneco hebben input gegeven voor deze startnotitie. Inmiddels zijn er uitgesproken voorstanders én uitgesproken tegenstanders van Rijnenburg als energielandschap. Vooral windmolens vinden veel mensen geen goed idee; zij vrezen slagschaduw, horizonvervuiling, geluidsoverlast, waardedaling van hun huis, et cetera. Ze hebben zich inmiddels verenigd in de Vereniging Buren van Rijnenburg en 1200 handtekeningen opgehaald van mensen die ’tegen’ zijn.

Voorstanders

De voorstanders zijn voor schone energie uit de directe omgeving, waar ze bovendien zelf invloed op kunnen uitoefenen. Ze willen samen de schouders zetten onder de energietransitie. Zij streven tegelijkertijd naar betere prestaties op het gebied van geluid en slagschaduw van windmolens dan de wet voorschrijft, omdat ze de bewoners hebben gehoord over hun bezorgdheid over windmolens.

Elk tien minuten

In deze raadinformatiebijeenkomst krijgen het college van B&W, burgers en initiatiefnemers de gelegenheid de gemeenteraad nader te informeren over hoe zij over de startnotitie over Rijnenburg als energielandschap denken. De gemeente, Rijne Energie, Eneco en de Buren van Rijnenburg krijgen allemaal 10 minuten de tijd om hun visie omtrent energielandschap Rijnenburg te presenteren. Daarna is er een gesprek aan statafels met raadsleden.

Praktisch

De bijeenkomst is in het AC Meeting Center langs de A12 en begint om 21.00 uur.

Cookieinstellingen