Calesthenics-bootcamp-parkje in Máximapark zaterdag officieel open

Foto: Buiten Spelen LR

Zaterdag 6 mei wordt het calisthenics- en bootcampparkje in het Máximapark officieel geopend. Het is er gekomen door het initiatief van buurtbewoners.

Bootcamp is inmiddels al wat langer bekend, maar calisthenics is vrij nieuw. Het wordt nog wel eens geassocieerd met spierbundels die oefeningen deden die voor de gemiddelde sporter niet zijn weggelegd. Maar dat is niet zo. Bij calisthenics worden oefeningen met het eigen lichaamsgewicht gedaan, en het is een snel groeiende sport.

Bewonersinitiatief

Het parkje is dus een bewonersinitiatief. Zes in eerste instantie los van elkaar staande verzoeken van inwoners voor krachttraining in de buitenlucht aan elkaar werden gekoppeld door de gemeente. Dat duurde wel even, want het plan ontstond al tweeënhalf jaar geleden. Dat had ook te maken met de locatie: het Máximapark. Want dan heb je niet alleen te maken met de gemeente, maar ook met de stichting die het park beheert, de architect van het park en omwonenden.

Zaterdag 14.00 uur

Een lange adem dus. Maar het resultaat is er! Zaterdag is de officiële opening om 14.00 uur. Om 14.30 uur is er een demonstratie en vanaf 15.00 uur kun je het parkje zelf ervaren. De projectlocatie is aan de Componistenlaan 1 te Veuten. De exacte locatie van het park bevindt zich onderaan de fietsbrug bij sportpark De Vryheit, aan de kant van Terwijde.

 

Cookieinstellingen