34 energieneutrale woningen in Hoge Weide

Foto: Hurks

In Hoge Weide komen 34 energieneutrale woningen, waarbij wooncomfort net zo belangrijk is als een laag energieverbruik.

Ze blinken uit in energiezuinigheid en duurzaamheid, dus dan moet je denken aan zonnepanelen en materialen met een lange levensduur die weinig onderhoud nodig hebben. Hiermee is een EPC (energieprestatiecoëfficiënt: een cijfer dat de energiezuinigheid van een huis aangeeft) van 0 of lager te halen. Dit verlaagt de woonlasten aanzienlijk, want je hebt geen – of een heel lage – rekening van het energiebedrijf.

Franse balkons

De 34 woningen krijgen hoge gevels en Franse balkons. “Het plan bestaat uit een samenhangend geheel van duidelijk te onderscheiden architectonische eenheden van meerdere woningen. De markante en robuuste hoek van dit stedelijk bouwblok fungeert als een hoeksteen en markering van de wijk Hoge Weide. Sommige woningen krijgen extra breedte zodat er verschillende types ontstaan die buiten het wonen ook ruimte bieden voor individuele invullingen zoals werken aan huis, een kookparadijs of een wellness-badkamer.” Aldus de projectontwikkelaar.

Verkoop start medio 2017

Deze woningen komen te liggen in het gebied tussen de Laurierweg, Valeriaanweg, Kalmoesweg en Karamelweg. Het project ligt deels aan het Willem Alexanderpark. De verkoop start medio 2017, de bouw begint begin 2018.

Meer info: www.nieuwbouw-hogeweide.nl

 

Cookieinstellingen