Heb je kinderboeken over? Gun ze een nieuwe ronde!

Foto: Sabine Brave

10 en 11 maart is het NLdoet: dagen waarop vrijwilligers tal van klussen en klusjes voor anderen doen. Zelfs Willem-Alexander en Máxima doen elk jaar trouw mee. Die zien we dit jaar – voor zover bekend dan – niet in Leidsche Rijn, maar heel veel andere vrijwilligers wel.

Zo is Sabine Brave druk bezig met kisten voor kinderboeken. Haar ideaal: op verschillende plekken in Leidsche Rijn een boekenkist met kinderboeken die kinderen kunnen lenen, lezen en weer terugzetten. De zogeheten kinderzwerfboeken.

Zes kisten

“Ik heb zes kisten die ik ga schilderen in het kader van NLdoet. Maar hoe leuk zou het zijn als die kisten ook gevuld worden met kinderboeken? Dat we ze gevuld en wel kunnen afleveren”, aldus Sabine. Daarom roept ze iedereen op die nog kinderboeken in de kast heeft staan die ‘uit’ zijn, deze bij haar te brengen als aanstaand kinderzwerfboek.

Thema’s van nu

Ze vertelt: “Kinderen van nu worden heel blij van boeken van nu met thema’s van nu. Daarom graag kinderboeken vanaf het jaar 2000. Voor de echte klassiekers als Kruistocht in Spijkerbroek, Jip en Janneke, Pluk van de Petteflet maken we natuurlijk een uitzondering!” Je kunt kinderboeken inleveren op zaterdag 11 maart op de Joan Mirostraat 40 in de wijk het Zand, van 11.00 tot 17.00 uur.

Dus kijk in de kast en gun de kinderboeken aan alle kinderen van Leidsche Rijn! En als je nog een goede plek weet voor een kinderzwerfboekenkist, dan kun je Sabine mailen: [email protected]

 

 

Cookieinstellingen