Binnenkort in Leidsche Rijn: auto op zonne-energie delen met de buurt

Foto: Duurzaam Actueel

Samen met je buurt een elektrische auto delen: dat lijkt gedoe, maar We Drive Solar is een Utrechts een initiatief dat de organisatie daarvan heeft uitgewerkt. Woensdagavond is er een informatiebijeenkomst in Leidsche Rijn.

We Drive Solar is in Utrecht ontstaan vanuit de ambitie om ‘schoon’ te rijden. Op zonne-energie dus. Nu wil We Drive Solar ook in Leidsche Rijn auto’s op zonne-energie neerzetten. Deze staan op vaste plekken in de wijk en kun je huren als je een abonnement hebt afgesloten. En dat is vooral handig voor mensen bij wie de auto vaak dagenlang ongebruikt voor de deur staat.

Renault ZOE

De auto’s van We Drive Solar – de Renault ZOE – kunnen 300 kilometer rijden als ze zijn opgeladen. Het instaptarief is 99 euro per maand; je deelt de kosten met alle andere gebruikers. Autosleutels zijn niet nodig: als je de app hebt gedownload kun je ‘m openen, reserveren en sluiten met je smartphone.

Informatiebijeenkomst

Nu wil We Drive Solar ook in Leidsche Rijn, Vleuten en De Meern auto’s neerzetten, want daar is – zo heeft men geïnventariseerd – best behoefte aan. Woensdagavond 8 februari is er een informatiebijeenkomst hierover in Castellum Hoge Woerd. Je bent welkom – graag even aanmelden – om 20.00 uur.

www.wedrivesolar.nl/informatieavond

Cookieinstellingen