Echtscheiding in Leidsche Rijn: heb je al een plan B?

Foto: Xavier Vergés

Elke ouder die gaat scheiden, wil het goed regelen voor de kinderen, maar hoe doe je dat? Saskia van der Ploeg heeft daar een programma voor. En dat alleen al maakt haar een leuke Leidsche Rijnse ondernemer.

Gisteren werd bekend dat er voortaan nog maar één rechter een vechtscheiding afhandelt. Voorheen konden dat er wel drie of vier zijn: voor alimentatie, de zorg voor de kinderen, het huis, et cetera. Eén rechter heeft het overzicht en kan de belangen van het kind in de gaten houden. En dat is belangrijk, want kinderen hebben hoe dan ook te lijden onder een scheiding.

Plan b

Saskia van der Ploeg ontwikkelde een programma – ze heeft het de titel Plan B gegeven – voor ouders die niet verder gaan als stel, maar wel een team willen vormen voor hun kinderen. “Hoe eerder ouders hun leven weer op de rit hebben en weer gelukkig zijn, hoe beter dat is voor de kinderen. Een goed team gevormd door de gescheiden ouders, helpt bij het geluk van het kind”, aldus Leidsche Rijnse ondernemer Saskia van der Ploeg.

Agreement

Saskia krijgt door gesprekken helder wat de individuele ouder wil, nu en in de toekomst, en ze maakt inzichtelijk hoe de verschillende partijen erin staan. “Er kan een overlap zijn in wat de ouders willen, maar er kunnen ook grote verschillen zijn. Stap voor stap krijgen we boven tafel wat er nog te doen valt en wat er nog in de weg staat. Als er van beide kanten agreement is voor het uiteindelijke plan, is het helder waarnaar toe gewerkt wordt. Ook al doet de ene ouder dat op een andere manier dan de andere.”

Saskia’s Plan B is hiermee praktischer dan mediation, want dat richt zich vaak op de juridische kanten van een scheiding. Meer weten? Kijk op www.oudersplanb.nl.

Cookieinstellingen